Over Ons

Escolit is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het volledige project management van installaties van energiezuinige industriële binnen- en buitenverlichting. Onze diensten omvatten de analyse van bestaande verlichtingsinstallaties (voor relighting) of van nieuwbouw (new lighting), het aanbieden en installeren van een energie-efficiënter alternatief, door middel van een ruim gamma armaturen en verlichtingstechnieken.

bd20157r

Duurzaamheid is de belangrijkste eigenschap van het Escolit aanbod.  Naast industriële LED armaturen zijn we specialist in lichttechnologie die zonder elektroden werkt en dus een extreem lange levensduur garandeert. Naast de eigen inductieverlichting, die een levensduur van 100.000 branduren heeft, verdeelt Escolit ook het industrieel gamma armaturen van LUXIM® (USA) uitgerust met een LEP™ (Light Emitting Plasma) lichtbron. Er zijn armaturen met ingebouwde sensoren, IP65 en ATEX (explosie-proef) versies en speciale vries-uitvoeringen voor omgevingstemperaturen tot -40°C.

Escolit legt zich toe op duurzame industriële binnen- en buitenverlichting. De producten zijn optimaal geschikt voor productie- en logistieke ruimtes, zware industrie zoals de chemie en metaalsector, grote winkelruimtes of showrooms en veeleisende omstandigheden zoals rolbrugverlichting. Daarnaast is er buitenverlichting voor bedrijfsterreinen, parkings, rij- en toegangswegen, laadkaaien, havenverlichting en wegentunnels.

Ons doel is om voor onze klanten aanzienlijke kostenbesparingen te kunnen creëren met een zo kort mogelijke terugverdientijd en lage lange termijnkosten. Naast de lichttechnische aspecten verzorgen wij daarom ook een volledige projectbegeleiding met inbegrip van subsidies, installatie, onderhoudscontracten en financiering (ESCO), onderbouwd met een ijzersterke garantiepolitiek