Escolit LED Verlichting

LED (Light Emitting Diodes), ook soms nog SSL (Solid State Lighting) genaamd, is zonder twijfel de lichttechnologie die recent het meest evolueerde en waaraan dan ook momenteel de meeste ruchtbaarheid gegeven wordt. Dit betekent echter allerminst dat LED de enige juiste oplossing geworden is voor alle verlichtingstoepassingen, zeker niet in industriële toepassingen. 

KLASSLORLEDLORLED is fundamenteel verschillend van de andere lichtbronnen omdat het in feite geen echte lichtbron is. Hiermee bedoelen we dat klassieke lichtbronnen, lampen dus, een onderdeel vormen van een verlichtingsarmatuur. De armatuur heeft als functie om de lichtbron te behuizen, en om het uitgestraalde licht zo goed mogelijk in de gewenste richting te sturen, door middel van een reflector. Afhankelijk van het materiaal en de efficiëntie van deze reflector wordt een deel van de lumen van de lap geabsorbeerd, terwijl de rest wordt uitgestraald. Het percentage effectief uitgestraald licht van dergelijke klassieke verlichtingsarmaturen is de LOR (Light Output Ratio). Bij vele industriuële LED armaturen wordt de lichtstroom van de LED's rechstreeks naar de werkoppervlaktes gestuurd en is de LOR bijgevolg 100%. 

In klassieke lampen, of het nu gloeilampen, TL-buizen, of grote natrium- of metaalhalidelampen zijn, wordt licht (en warmte) opgewekt door middel van een reeks chemische reacties. LED daarentegen is in feite elektronica: het zijn halfgeleiders waardoor een stroom geleid wordt en waarbij de vrijgekomen energie uitgezonden wordt in de vorm van fotonen.

LEDTEC3

Escolit werkt enkel met top kwaliteit LED producten: bij de industriële armaturen zijn dit de laatste generatie Nichia (Japan) LED's, terwijl voor de high-power floodlight (EF9-serie), die tot 1000TE-reeks LED's van Cree gebruikt worden.  

De door Escolit gebruikte LED drivers zijn steevast van Meanwell, één van de meest betrouwbare producenten van LED drivers. Op deze manier kunnen we, zelfs voor de LED armaturen met een hoog vermogen, de betrouwbaarheid garanderen. Talrijke testen van deze onderdelen op vlak van levensduur, duurzaamheid, lichtsterktebehoud en invloed van omgevingstemperatuur, zijn op speciaal verzoek verkrijgbaar.