Logistiek

Logistiek

Escolit heeft een ruim aantal armaturen voor de optimale verlichting van logistieke ruimtes, zowel voor de open werkzones als de los-/laadzones. Afhankelijk van het totaal aantal branduren en van de mogelijkheden tot lichtsturing (bewegings- en/of daglichtsensoren) zijn er een ruim aantal optimale oplossingen voor een zeer rendabele relighting zowel met LED als met inductieverlichting.

Samen met de logistieke firma bekijken we de situatie en stellen we steeds een op maat aangepaste verlichtingsinstallatie voor, of het nu gaat om high-bay magazijnen (plafondhoogtes 10m à 15m, meestal 8 standaard pallets hoog) of om medium-height (plafondhoogtes 6m à 8m, meestal 4 standaard pallets hoog). Dankzij de verschillende opties op vlak van stralingshoeken kunnen we steeds de ideale lichtsterkte bekomen voor alle types magazijngangen: narrow-aisle, standaard of wide-aisle, met een uitstekende egale verlichting zowel in het gangpad als op de vertikale rekken.

Inductieverlichting, en in het bijzonder Escolits eigen EHL-armatuur, is geschikt om hoge magazijnruimtes te verlichten. Dit zijn vaak omgevingen waar de verlichting permanent dient te functioneren en waar bovendien de toestellen op grote hoogte hangen, wat het onderhouden ervan bemoeilijkt. De ideale situatie dus om over te stappen naar een product dat niet alleen een aanzienlijke energiebesparing genereert maar ook de onderhoudskosten spectaculair vermindert, door de extreem lange levensduur en de lange garantie op de producten. Met een aanzienlijk geringer aantal armaturen dan de meeste technologieën worden een betere lichtoutput en lichtverdeling bereikt, zowel in de magazijngangen als op de rekken. U verkrijgt dus een beter, efficiënter en veel duurzamer verlichtingssysteem, en tevens een veiligere werkomgeving.

De LED oplossingen, veelal de ET8-serie in de magazijngangen en EH8-serie in de open zones, zorgen dan weer voor de laagst mogelijke verbruikkost en de mogelijkheid tot perfect geïntegreerde lichtsturing, zoals beschreven op de pagina over de sensoren.